FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Enstitümüz Nükleer Enerji ve Enerji Sistemleri Yüksek Lisans Öğrencileri Alparslan 1 Hidroelektrik Santraline Teknik Gezi Düzenlendi

30.05.2024 05:01

Alparslan 1 Hidroelektrik Santraline Teknik Gezi Düzenlendi

Enstitümüz Nükleer Enerji ve Enerji Sistemleri yüksek lisans öğrencileri, saha uygulamalarını yerinde görmek amacıyla Muş merkeze 65 km uzaklıkta bulunan ve Elektrik Üretim A.Ş.'ye bağlı 160 megavat elektrik üretim kapasitesine sahip olan Alparslan 1 Hidroelektrik Santraline (HES) teknik bir gezi düzenledi. Bu gezi kapsamında, öğrenciler baraj, türbin ve alternatör bölümlerinde çeşitli incelemelerde bulundu.

İşletme Müdürü Hüseyin Örün ve santralde görev yapan mühendislerin eşlik ettiği teknik gezi sırasında, öğrencilerin bir barajın elektrik üretim sürecine yönelik tüm detayları uygulamalı olarak öğrenmeleri sağlandı. Öğrenciler, hidroelektrik santralinin işleyişini yerinde gözlemleyerek teorik bilgilerini pekiştirme fırsatı buldu.

Teknik gezinin bir diğer önemli gündem maddesi ise Alparslan 1 HES ile ortak çalışma alanları hakkında yapılan fikir alışverişi oldu. Bu görüşmeler sırasında öğrenciler, yenilenebilir enerji alanında gerçekleştirecekleri projeler için yeni bilgiler edinme ve potansiyel iş birliği fırsatlarını değerlendirme şansı yakaladılar.

Nükleer Enerji ve Enerji Sistemleri yüksek lisans öğrencilerimiz, Muş'un yenilenebilir enerji potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla çeşitli projeler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Bu tür teknik geziler, öğrencilerin hem akademik hem de pratik anlamda gelişimlerine büyük katkı sağlıyor.

Gezi, katılımcıların öğrendikleri bilgilerle ve edindikleri yeni bakış açılarıyla tamamlanarak sonlandırıldı.